World AIDS Day

1 December 2014

„Credem in solidaritate”

Poster Ziua Mondiala SIDA 2014

„Credem in solidaritate” este o campanie de constientizare cu privire la HIV/SIDA organizata in Bucuresti, in perioada 26 noiembrie – 18 decembrie, cu ocazia zilei de 1 decembrie, Ziua Mondiala SIDA.

Ziua Mondiala SIDA reprezinta o oportunitate de a valorifica puterea schimbarii sociale pentru a pune oamenii pe primul loc si pentru a elimina decalajele intre persoanele care au acces la servicii de prevenire HIV, testare, tratament si ingrijire, pe de o parte, si persoanele care sunt lasate in urma, pe de alta parte.

Campania „Credem in solidaritate” isi propune sa creasca nivelul de constientizare in randul populatiei generale cu privire la nevoia de a fi solidari cu persoanele care sunt la risc de infectare si cu persoanele care traiesc cu HIV. Aceste persoane nu trebuie sa fie singure in demersurile pentru imbunatatirea accesului la servicii de prevenire, testare si tratament HIV si impotriva discriminarii si stigmatizarii asociate cu HIV. Oricine se poate alatura acestui demers. Un gest simplu, plin de incarcatura, este sa porti in piept fundita rosie, simbolul international de solidaritate cu persoanele care traiesc cu HIV.

Calendarul evenimentelor din cadrul campaniei:

  • 26 noiembrie – 18 decembrie: Caruselorganizeaza expozitie „Fotografia mea. Vocea mea”, gazduita de Social Club in cadrul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din Str. Schitu Magureanu, nr. 9. Expozitia prezinta fotografii realizate de 10 copii din Ferentari, insotite de descrierile semnate de acestia. Fotografiile au fost realizate cu scopul de a atrage atentia asupra fenomenului consumului de droguri in spatiul public si pentru a imbunatatii accesul la servicii de prevenire HIV pentru cei aflati in aceasta situatie.
  • 28 noiembrie – 18 decembrie: o funda rosie de 30 de metri va fi arborata pe fatada cladirii din Bd. Schitu Magureanu, nr. 1 (Teatrul Bulandra – Izvor). Fundita rosie este simbolul international de solidaritate cu persoanele care traiesc cu HIV. Aceasta reprezinta grija si preocupare cu privire la HIV/SIDA si reaminteste celorlalti ca sprijinul lor este necesar.
  • 29 noiembrie, 19:00 – 21:00: Echipa Carusel, impreuna cu studenti din cadrul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala si membrii Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania, vor distribui prezervative, stickere si fundite rosii, insotite de flyere cu informatii despre semnificatia funditei, persoanelor care sunt in trecere prin Centrul Vechi.
  • 30 noiembrie: Tomboy Solidarity Party. Tomboy este seria de petreceri dedicata fetelor si femeilor din comunitatea LGBTQIA, dar si celorlalti membri si prietenilor. Acest eveniment este realizat in parteneriat cu ACCEPT. Dedicam petrecerea Tomboy #9 Zilei Mondiale SIDA. Fondurile obtinute vor fi directionate catre departamentul de asistenta sociala al Carusel, prin care incercam sa imbunatatim accesul la tratament al persoanelor care traiesc cu HIV.
  • 2 – 4 decembrie: In holul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din Str. Schitu Magureanu, nr. 9  vor fi distribuite stickere si fundite rosii. De asemenea, incurajam studentii sa-si manifeste solidaritatea prin transmiterea unui mesaj pentru persoanele care traiesc cu HIV. Aceste mesaje vor fi expuse in sediul facultatii pana pe data de 18 decembrie.

Pe toata durata campaniei vor fi postate povesti ale persoanelor catre traiesc cu HIV pe pagina de Facebook si pe blog-ul Carusel.

Partenerii campaniei „Credem in solidaritate” sunt: CARUSEL, Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals”Consiliul pentru Combaterea Discriminarii (CNCD)Agentia Nationala Antidrog (ANA)Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala (SAS)Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA)Centrul Roman HIV/SIDA (CRHS)Romanian Harm Reduction Network (RHRN)Fundatia Tineri pentru TineriACCEPTRomanian Angel Appeal (RAA)Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania (CNASR)Sukar ClubCeRe – Centrul de Resurse pentru Participare PublicaAgentia ImpreunaSASTIPENLove PlusFundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC)Policy Center for Roma and MinoritiesActive WatchSocietatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS)Master Grupuri de Risc si Servicii Sociale de SuportARAS – Asociatia Romana Anti-SIDACentrul pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS), Population Services International (PSI)Club EdenBeautyfood1974 Niste domni si fiiiAnton ClubControlBistro SmardanDianei 4 si Bicicleta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: